Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові форми Пдв-звітності затверджені і вже опубліковані

30 січня 2016, 18:00
286
0
Реклама

Нові форми звітності по ПДВ, про швидку появу яких ми попереджали, нарешті затверджені наказом Мінфіну від 28.01.2016 р. № 21 і опубліковані в суботньому номері газети "Урядовий кур'єр" від 30.01.2016 р.

Зокрема, затверджені форми:

- податковій декларації по ПДВ;

- уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань по ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок;

- розрахунку податкових зобов'язань, нарахованих одержувачем послуг, не зареєстрованим як платник ПДВ, які поставляються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України.

Разом з ними затверджений і Порядок заповнення і представлення податкової звітності по ПДВ.

Варто відмітити, що хоча формально наказ і набуває чинності 1 лютого 2016 року, але згідно п. 46.6 Податкового кодексу України нові форми застосовуватимуться починаючи із звітності за період, що йде за періодом їх обнародування, тобто місячними платниками, - із звітності за лютий (не пізніше за 21 березня), квартальними - із звітності за II квартал. Втім, не виключений і інший поворот подій : податкова за нехорошою традицією, що вже склалася, напише лист про те, що нова форма застосовується "вже зараз" за січень до 22 лютого включно. Якщо це станеться, ми обов'язково вас повідомимо.

А наказ Мінфіну від 28.01.2016 р. № 21 разом з новими формами звітності по ПДВ ми вже в понеділок розмістимо в системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини