Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Операції з давальницькою сировиною між резидентами на території України : документальне оформлення і облік

25 жовтня 2016, 08:45
407
0
Реклама

Визначення операцій з давальницькою сировиною зараз міститься лише в пп. 14.1.134 НКУ. Згідно з вказаною нормою операція з давальницькою сировиною - операція по переробці (обробці, збагаченню або використанню) давальницької сировини (незалежно від кількості замовників і виконавців, а також етапів (операцій)) з метою отримання готової продукції за відповідну плату. До операцій з давальницькою сировиною відносяться операції, в яких сировина замовника на конкретному етапі його переробки складає не менше 20 відсотків загальної вартості готової продукції.

Це визначення було позаимствовано з Закону № 327, який втратив силу з 01.06.2012 року. Проте відповідні правки в НКУ так внесені і не були, зокрема, відносно посилання на 20 %-ный критерій вартості готової продукції.

Втім, цим визначенням слід керуватися виключно в податкових цілях. Причому орієнтуватися на нього треба тільки в тих випадках, коли в НКУ передбачаються спеціальні норми саме для операцій з давальницькою сировиною. Зараз це стосується акцизного податку (п. 212.2 НКУ).

Читайте повну версію статті "Операції з давальницькою сировиною між резидентами на території України : документальне оформлення і облік" у відкритому доступі у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 43. Також ви дізнаєтеся про правову регламентацію, документальне оформлення таких операцій і їх облік у замовника і переробника (з прикладами).

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини