Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи застосовується НСЛ при виплаті відпускних

4 жовтня 2016, 08:45
279
0
Реклама

Працівник підприємства йде у відпустку на 30 днів, чи застосовується НСЛ при виплаті відпускних? Адже відпускні, по суті, не рахуються нарахованим доходом поточного періоду, оскільки виплачуються авансом.

Платник податків має право зменшити на суму НСЛ заробітну плату, отриману від одного працедавця (п. 169.1 НКУ).

Згідно пп. 14.1.48 НКУ заробітна плата - основна і додаткова заробітна плата, інші заохочувальні і компенсаційні виплати, выплачиваемы (що надаються) платникові податків у зв'язку із стосунками трудового найму.

Тобто НСЛ застосовують при виплаті:

• основної зарплати (у т. ч. посадового окладу, тарифної ставки);

• додаткової зарплати (доплат, в т. ч. за специфіку роботи і додаткові навички, надбавок, гарантійних і компенсаційних виплат згідно із законом, виробничих премій, індексації і ін.);

• інших заохочувальних і компенсаційних виплат (разових премій і винагород за підсумками роботи за рік або квартал, матеріальній допомозі від працедавця і т. п.);

• відпускних і лікарняних (пп. 169.4.1 НКУ).

Читайте повну версію статті Чи "застосовується НСЛ при виплаті відпускних" у відкритому доступі у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 40. Так само Ви дізнаєтеся, як утримується НДФЛ і військовий збір.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини