Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Магазини Duty Free : правові основи

21 листопада 2016, 15:16
352
0
Реклама

Діяльність МБТ регламентується рядом нормативних документів, основними серед яких є ТЧУ і Правила № 1089.

МБТ - цей спеціалізований торговий заклад, розташований в пункті пропуску через державний кордон України, відкритому для міжнародного з'єднання, а також на повітряному або водному транспортному засобі комерційного призначення, який виконує міжнародні рейси, і призначено для реалізації товарів, поміщених в митний режим безмитної торгівлі (ч. 1 ст. 420 ТЧУ).

МБТ здійснюють продаж товарів (ч. 2 ст. 420 ТЧУ, п. 3 Правив № 1089) :

- громадянам, що виїжджають за межі митної території України;

- пасажирам міжнародних рейсів, що виконуються повітряними і водними транспортними засобами комерційного призначення, які експлуатуються резидентами. Реалізація МБТ товарів, поміщених в митний режим безмитної торгівлі, підприємствам забороняється (ч. 2 ст. 420 ТЧУ).

Повну версію статті "Магазини Duty Free : правові основи" у відкритому доступі читайте у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 47. Також ви дізнаєтеся про особливості митного оформлення і обов'язки утримувача МБТ.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини