Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Трудові стосунки - тема номера видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 52

26 грудня 2016, 10:39
331
0
Реклама

Загальновідомо, що за різного виду порушення, установлені чинним законодавством, до працівника може бути застосовано, зокрема, дисциплінарне стягнення. У статті "Відповідальність працівників: дисциплінарна та матеріальна" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 52 розповість про те, які види дисциплінарного стягнення існують, а також до яких видів відповідальності може бути притягнуто працівника за порушення норм законодавства, що регулює трудові правовідносини.

При укладенні трудового договору угодою сторін може бути обумовлене випробування з метою перевірки, зокрема, професійного виконання працівником роботи, яка йому доручається. Тож про умови такого випробування працівника під час прийняття на роботу піде мова у матеріалі "Випробування при прийнятті на роботу".

Підстави для припинення трудового договору передбачені законодавством. Так, трудовий договір може бути розірвано з ініціативи однієї із сторін або з інших причин, перелік яких також встановлено на законодавчому рівні. Про це - матеріал "Звільнення: з ініціативи роботодавця, працівника та з інших підстав".

У матеріалі "Переведення на іншу роботу та відсторонення від роботи" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 52 розповість про види переведення на іншу роботу, передбачені трудовим законодавством, і про розмежування понять "переведення" та "переміщення". А також розглянемо, у чому полягає та в яких випадках можливе відсторонення від роботи.

Умови допуску працівника до роботи, порядок подання повідомлення органам ДФСУ про прийняття працівника на роботу, способи подання повідомлення та відповідальність за неподання такого повідомлення - про все це поговоримо в статті "Повідомлення органів ДФСУ про прийняття працівника на роботу".

Трудові відносини з працівником починаються з прийняття на роботу та оформлення трудового договору. При цьому законодавчо встановлено кілька видів трудового договору. Тож, зокрема, про види, випадки та порядок укладення того чи іншого договору поговоримо у статті "Трудовий договір: порядок укладення та види".

Про ці та інші теми читайте в свіжому номері електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 52 , грудень 2016. Номер доступний тільки для передплатників видання. Якщо Ви ще не передплачуєте видання, замовте безкоштовний доступ до демо-номеру або підпишіться на видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини