Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нововведення в старанному виробництві

5 грудня 2016, 17:49
251
0
Реклама

Цього року законодавцем була змінена система старанного виробництва як шляхом внесення змін до вже існуючих правил, зокрема, відносно термінів, підстав здійснення окремих дій в старанному виробництві, так і через впровадження нововведень : приватних виконавців, нових електронних реєстрів.

Знову змінені терміни пред'явлення старанних документів до виконання згідно ст. 12 Закону № 1404. Віднині вони складають:

  • загальний термін - впродовж трьох років;

  • термін пред'явлення до виконання посвідчень комісій з трудових спор, старанних документів, по яких стягувачем є держава або державний орган, - впродовж 3 місяців.

Додатково відмічаємо, що в новому Законі № 1404, на відміну від Закону № 606, відсутня така основа для переривання терміну давності пред'явлення старанного документу до виконання, як часткове виконання рішення боржником.

Повну версію статті "Нововведення в старанному виробництві" у відкритому доступі читайте у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 49.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини