Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Курсові різниці в операціях з інвалютою: основи розрахунку

6 грудня 2016, 17:49
217
0
Реклама

Стосовно операцій по нарахуванню курсових різниць в НКУ не передбачено яких-небудь окремих коригувань фінансового результату до оподаткування.

У частині інвалютних операцій пп. 140.5.4 НКУ містить тільки коригування у вигляді збільшення фінансового результату податкового (звітного) періоду на суму 30 % вартостей товарів, придбаних у нерезидентів (у тому числі нерезидентів - пов'язаних осіб), які зареєстровані в державах (на територіях), вказаних в пп. 39.2.1.2 НКУ, тобто нерезидентів тих країн, які включені в Перелік № 977-р.

Таке коригування проводять платники податків, у яких :

- річний дохід за останній звітний період перевищив 20 млн. грн. або

- річний дохід був менше 20 млн. грн., але вони не прийняли рішення про непроведення коригувань (не поставили відповідну відмітку в податковій декларації по податку на прибуток підприємств).

У інших випадках усі платники податку на прибуток відбивають в "прибутковому" обліку операції, виражені в іноземній валюті, на підставі даних бухгалтерського обліку.

Повну версію статті "Курсові різниці в операціях з інвалютою: основи розрахунку" у відкритому доступі читайте у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 49. Також ви дізнаєтеся про загальні правила бухгалтерського обліку, яке місце займають курсові різниці у финотчетности, про особливості придбання і продаж іноземної інвалюти.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини