Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Списання резервів перед складанням декларації по податку на прибуток: чи можна?

10 лютого 2016, 08:45
299
0
Реклама

Чи можна списати за рахунок нерозподіленого прибутку суму резерву сумнівних боргів (субсч. 381) і резерву майбутніх виплат (субсч. 474), сформованих до 01.01.2015 р. за рахунок бухгалтерських витрат і не використаних в 2015 році? При інвентаризації виявлено, що резерви були сформовані без розрахунку і аналітики в розрізі контрагентів і витрат.

Бухгалтерські стандарти не допускають коригування резервів і забезпечень за рахунок нерозподіленого прибутку, минувши фінансовий результат звітного періоду. При перевірці така операція, швидше за все, буде розцінена перевіряючими як порушення положень (стандартів) бухгалтерського обліку.

За підсумками інвентаризації резервів їх можна коригувати, але не за рахунок сальдо нерозподіленого прибуткуа шляхом сторнирования витрат або збільшення іншого операційного доходу. При цьому збільшення фінансового результату до оподаткування буде компенсовано шляхом коригувань "в мінус" в декларації по податку на прибуток.

Повну відповідь читайте в статті "Списання резервів перед складанням декларації по податку на прибуток: чи" можна? видання "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" № 06.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини