Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У разі зміни назви населеного пункту дозвільні документи переоформляти не треба

24 лютого 2016, 15:37
261
0
Реклама

Державна регуляторна служба України повідомилащо при зміні назв населених пунктів, районів і областей переоформляти документи дозвільного характеру не треба за умови, що незмінним залишилося фактичне місце ведення діяльності або розташування офісу з якого проводиться щоденне управління діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) і здійснюється управління і облік.

Нагадаємо, що з 21.05.2015 р. в Україні діє Закон про декомунізацію, згідно з яким населені пункти, райони і області, назви яких містять символіку тоталітарного комуністичного режиму, мають бути перейменовані.

У відомстві звернули увагу, що Законом про дозвільну систему встановлюється вичерпний перелік підстав для переоформлення документу дозвільного характеру.

Так, згідно ст. 41 цього Закону, основою для переоформлення документу дозвільного характеру є зміна місцезнаходження суб'єкта господарювання. Але ст. 93 ГКУ встановлене, що місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності або розташування офісу, з якого проводиться щоденне управління діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) і здійснення управління і обліку. Тобто фахівці ГРСУ вважають, що переоформляти документи дозвільного характеру не треба.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини