Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оплату послуг з розрахунково-касового обслуговування можна підтвердити банківською випискою

25 лютого 2016, 13:46
277
0
Реклама

Податківці в листі від 10.02.2016 р. № 2673/6/99-99-19-02-02-15 відмітили, що виписка з особового рахунку клієнта банку може підтвердити суму витрат на оплату банківських послуг з розрахунково-касового обслуговування. У виписці має бути вказана інформація про надання банком таких послуг, сум операцій і заповненні обов'язкових реквізитів.

Такий висновок податківці зробили на підставі особливих вимог, що пред'являються Положенням № 254 до порядку формування інформації у банківській виписці.

Так, виписки з особових рахунків клієнтів, які є регістрами аналітичного обліку, містять записи про операції, здійснені впродовж операційного дня, призначаються для видачі або відсилання клієнтові і є підтвердженням виконаних за день операцій і

Крім того, автори листа звертають увагу, що запису в регістрах аналітичного обліку здійснюється тільки на підставі відповідного санкціонованого первинного документу (п. 5.1 Положень № 254).

Зверніть увагу, що статус банківської виписки як документу, що підтверджує витрати на оплату банківських послуг з розрахунково-касового обслуговування, свого часу був закріплений КПК № 583.

Незмінним залишається і бухоблік: плата за розрахунково-касове обслуговування є складеною адміністративних витрат підприємства (п. 18 П(С) БУ 16) і враховується на однойменному рахунку 92.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини