Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яким критеріям повинен відповідати платник ПДВ для включення в Реєстр заяв на бюджетне відшкодування

26 лютого 2016, 10:28
183
0
Реклама

Харківські податківці нагадалищо на сьогодні ГФСУ формує і веде два реєстри заяв про повернення суми бюджетного відшкодування: які відповідають критеріям для отримання автоматичного бюджетного відшкодування і які таким критеріям не відповідають.

У перший Реєстр будуть включатися заяви про повернення бюджетного відшкодування платникам ПДВякі одночасно:

  • мають необоротні активи із залишковою балансовою вартістю в три рази більше суми ПДВ, яка заявлена до відшкодування, або отримали від банківської установи фінансову гарантію на рік, а також здійснюють експортні операції, питома вага яких впродовж попередніх 12 послідовних звітних місяців сукупно складає не менше 40 % загального об'єму поставок (для квартальщиков - впродовж попередніх чотирьох послідовних звітних періодів);

  • не знаходяться в судових процедурах банкрутства.

Такі платники податків не повинні мати в ЕГР юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців записів про непідтверджені відомості; про відсутність по місцезнаходженню (місцю проживання); ухваленні рішень про виділення; припиненні юрособи, підприємницькій діяльності фізичного особи-підприємця.

Також не повинно бути записів про повністю або частково недійсні засновницькі документи або зміни до них, припинення держреєстрації юрособи або підприємницької діяльності ФОП і відсутність рішень або відомостей про держреєстрацію припинення юрособи або підприємницької діяльності ФОП.

НагадаємоПорядок ведення реєстрів заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість, затверджений постановою Кабміну від 22.02.2016 р. № 68, набув чинності з 23 лютого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини