Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок відміни штрафів за сплачене податкове зобов'язання без оскарження

11 березня 2016, 14:13
242
0
Реклама

Мінфін затвердив Порядок відміни штрафних (фінансових) санкцій, нарахованих на суму податкового зобов'язання, яку платник податків сплатив без оскарження податкового повідомлення-рішення. Що відповідає наказ від 10.02.2016 р. № 40 набуде чинності з дня офіційної публікації.

Нормы Порядка застосовуються до платників податків з торішнім об'ємом доходу менше 20 млн. грн., і яким уперше впродовж року податківці визначили суму податкового зобов'язання з одного і того ж податку або збору.

Для відміни санкцій платник податків, який прийняв рішення не оскаржити податкове зобов'язання, визначене контроллерами, сплачує суму такого зобов'язання. Для цього він повинен:

  • заповнити в установленому порядку необхідні платіжні документи;

  • обов'язково вказати роз'яснювальну інформацію про призначення платежу з вказівкою дати і номера акту перевірки і податкового повідомлення-рішення, згідно з яким визначено суму такого податкового зобов'язання.

Також Порядок визначає детальний перелік дій контролюючих органів при відміні штрафних (фінансових) санкцій, нарахованих на суму податкового зобов'язання, яку платник податків сплатив без оскарження податкового повідомлення-рішення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини