Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи включається в прибутки сума неповерненої поворотною финпомощи?

11 березня 2016, 17:45
364
0
Реклама

Податківці розглянули порядок віддзеркалення у складі доходу суми, отриманої після 01.01.2015 року, і неповерненою до кінця звітного періоду поворотної безвідсоткової фінансової допомоги.

Фіскали відмітили, що разд. III НКУ не передбачено особливостей оподаткування поворотної фінансової допомоги і нарахування умовних відсотків на суму неповерненої до кінця звітного періоду безвідсоткової фінансової допомоги, термін повернення якої за договором ще не настав.

Оскільки фінансова допомога не збільшує активи і не зменшує зобов'язання, що обумовлює ріст власного капіталу, така допомога незалежно від того, від кого вона була отримана, дати її отримання і терміну повернення не збільшує прибутки платника і не відбивається в податковому обліку при визначенні об'єкту оподаткування по податку на прибуток після 01.01.2015 року.

В той же час оцінка правомірності віддзеркалення в податковому обліку господарських операцій може бути здійснена тільки у рамках податкової перевірки відповідно до вимог Кодексу.

Лист ГФСУ від 26.02.2016 р. № 4419/10/26-15-11-02-11 є індивідуальною податковою консультацією і може використовуватися виключно платником податків, якому вона надана.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини