Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За недострой податок на нерухомість не сплачується

12 березня 2016, 10:24
422
0
Реклама

Податківці в листі від 09.03.2016 р. № 541/10/10-36-17-01 повідомили: якщо об'єкт незавершеного будівництва (нерухомого майна) тільки будують і ще не ввели в експлуатацію, він не є об'єктом оподаткування на нерухомість.

Проте після завершення будівництва, введення в експлуатацію і придбання права власності на окремий об'єкт нерухомого майна (житловій нерухомості) незалежно від кількості секцій групи житлових будинків, які визначені як об'єкт незавершеного будівництва, виникне обов'язок обчислити податок, подати декларацію у податкову і перерахувати податкове зобов'язання до бюджету.

Юридичне особа-платник подає декларацію впродовж 30 календарних днів з дня виникнення права власності на такий об'єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт.

У разі переходу права власності на об'єкт оподаткування від одного власника до іншого впродовж календарного року податок обчислюється для попереднього власника за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на відмічений об'єкт оподаткування, а для нового власника - починаючи з місяця, в якому виникло право власності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини