Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нюанси виплати матеріального забезпечення за рахунок Фонду соцстраху

12 березня 2016, 11:23
280
0
Реклама

Документи для призначення посібника з тимчасової непрацездатності, по вагітності і пологам розглядаються не пізніше за десять днів з дня їх вступу. Виплата відбувається в найближчий після дня призначення допомоги термін, встановлений для виплати зарплати.

Фахівці служби звернули увагу на граничні терміни придбання права на матеріальне забезпечення. Для отримання допомоги необхідно звернутися до Фонду не пізніше за дванадцять календарних місяців з дня відновлення працездатності, встановлення інвалідності, закінчення відпустки у зв'язку з вагітністю і пологами, смерті застрахованої особи або члена сім'ї, що знаходився на його утриманні.

Призначене, але не отримане у зв'язку із смертю застрахованої особи матеріальне забезпечення виплачується членам сім'ї, які проживали разом з ним, або спадкоємцям.

Призначене, але не отримане застрахованою особою своєчасно матеріальне забезпечення виплачується за минулий час в розмірі, встановленому на час настання страхового випадку.

Суми матеріального забезпечення, не отримані з вини органу, що призначає матеріальне забезпечення, виплачуються застрахованій особі за минулий час з дотриманням вимог законодавства про індексацію грошових прибутків населення.

Надмірно виплачені суми матеріального забезпечення внаслідок зловживань з боку застрахованої особи або членів його сім'ї стягаються з них в судовому порядку.

ИД Київського міського відділення ФСС по ВУТ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини