Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як нарахувати ЕСВ, якщо зарплата і відпускні нараховані за поточний і майбутній періоди

17 березня 2016, 12:45
239
0
Реклама

У ГФСУ запитали, яким чином визначається база для нарахування ЕСВ найнятому робітникові, якому нарахована заробітна плата і відпускні за поточний і майбутні періоди.

Якщо працівникові розраховуються відпускні за поточний і майбутній періоди, то нарахування ЕСВ здійснюється за кожен період окремо. При цьому єдиний внесок сплачується з усієї суми нарахованих відпускних в місяці, в якому були здійснені нарахування.

Так, для працівника, який відпрацював частину місяця, а іншу частину знаходився у відпустці, в якому загальна сума нарахованого доходу за поточний місяць (сума нарахованої заробітної плати за відпрацьований час і частину відпускних, нарахованих за час знаходження працівника у відпустці в поточному місяці) не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, сума ЕСВ розраховується як твір розміру мінімальної заробітної плати і ставки ЄВ.

Одночасно ЕСВ на суму другій частині відпускних нараховується на фактично нараховану суму, оскільки ці прибутки включаються у базу нарахування ЕСВ майбутнього періоду.

З таким роз'ясненням податківців можна ознайомитися в системах ЛИГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини