Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні запрацював оновлений портал надання админуслуг

18 березня 2016, 12:33
213
0
Реклама

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України запустило оновлену версію пілотного проекту Єдиний державний портал надання адміністративних послуг - poslugy.gov.ua.

На сьогодні на новому порталі можна отримати 16 електронних послуг (серед яких і ліцензії)  - 12 послуг Мінекономрозвитку і 4 послуги Державної архітектурно-будівельної інспекції, а також інформація про ЦНАУ і викачати шаблони документів. Через особистий кабінет, який ідентифікує користувача, юридичну або фізичну особу можна сформувати запити відносно надання послуг, отримати сповіщення про статус отримання послуги і тому подібне

Комплектація документів перевіряється протягом добипісля чого замовник отримає відповідне повідомлення. Потім документи одночасно опрацьовуються усіма департаментами. Якщо на якомусь з етапів виникає проблема - в особистий кабінет підприємця приходить повідомлення. В результаті термін видачі ліцензії скорочується до 2-3 днів.

"Портал poslugy.gov.ua  - потужний інструмент боротьби з корупцією. Як відомо, комп'ютер не бере узяток і це доводить електронна система держзакупівель ProZorro. Електронні процедури дозволяють виключити з ланцюжка усіх посередників", - повідомив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефедов.

Мінекономрозвитку планує також впровадити унікальну систему сповіщення, яка інформуватиме зареєстрованих підприємців про санкції, перевірках або про закінчення терміну дії ліцензій. Такі повідомлення поступатимуть в особистий електронний кабінет підприємця і дублюватимуться на e - mail.

За даними веб-сайту Мінекономрозвитку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини