Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Умови, при яких перевозчики-единщики не використовують РРО

2 березня 2016, 09:00
255
0
Реклама

У ГФСУ запиталичи можуть підприємці ЕН, що здійснюють перевезення пасажирів, при продажі квитків, талонів застосовувати РК і КУРО у разі перевищення об'єму доходу 1 млн грн.

Відповідь податківців була наступною: предприниматели-единщики, які здійснюють перевезення пасажирів, РРО не застосовують, але за умови проведення розрахунків з використанням талонів, квитків з нанесеними друкарським способом серією, номером, номінальною вартістю.

До такого висновку можна прийти і на підставі п. 4 ст. 9 Закону про РРО, яким прямо передбачено таке "незастосування" РРО і РК.

Нагадаємо, що Типові форми квитків на проїзд пасажирів і перевезення багажу на маршрутах загального користування затверджені наказом Міністерства транспорту і зв'язку України від 25.05.2006 р. № 503.

Радує, що податківці не стали придумувати велосипед і послалися на прямі норми Закону про РРО. Адже в торішньому своєму роз'ясненні контролери дотримувалися іншої думки.

Також не варто забувати і про те, що на думку контролюючих органівна практиці не може застосовуватися здійснення единщиком видів діяльності, що дозволяють обходитися без РРО, але з РК, тобто по Переліку № 1336. Оскільки нормами НКУ не передбачена можливість проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням розрахункових книжок і книг обліку розрахункових операцій платникам єдиного податку другої і третьої груп, об'єм доходу яких перевищив 1 млн. грн.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини