Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посередницькі послуги у ВЭД: як визначити місце постачання

30 березня 2016, 08:48
437
0
Реклама

Порядок обкладення ПДВ операцій за поданням послуг залежить від місця їх постачання. Стосовно посередницьких послуг визначити таке місце досить складно.

Відповідно до пп. "є" п. 186.3 НКУ місцем надання посередницьких послуг від імені і за рахунок іншої особи або від свого імені, але за рахунок іншої особи, якщо забезпечується надання покупцеві послуг, перерахованих в п. 186.3 НКУ, вважається місце, в якому одержувач послуг зареєстрований як суб'єкт господарювання або, - у разі відсутності такого місця - місце його постійного або переважного проживання.

Ключовим моментом в цій фразі є надання посередницьких послуг саме відносно тих видів послуг, які вказані в п. 186.3 НКУ. Іншими словами, місце надання посередницьких послуг тільки стосовно таких послуг визначається по нормах пп. "є" п. 186.3 НКУ.

Читайте повну версію статті "Посередницькі послуги у ВЭД: як визначити місце постачання" у відкритому доступі у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН №13. Також в статті розміщена таблиця з переліком послуг, які вказані в п. 186.3 НКУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини