Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що буде, якщо в електронній звітності неправильно вказати код ЄДРПОУ

7 березня 2016, 16:00
468
0
Реклама

Податківці Голосіївського р-ну м.Києва відповіли на питання: чи можливе ухвалення податкових декларацій та визнання їх податковим документом в разі відсутності реквізитів, встановлених ст. 48 ПКУ та наказами ДФС, і наявності помилок в реквізитах (а саме: неправильно зазначеного коду юридичної особи)?

По-перше, якщо надіслані податкові документи сформовано з порушеннями норм п.п. 48.3 і 48.4 ст. 48 ПКУ, платнику податків в електронному вигляді надсилається друга квитанція з повідомленням про відмову в прийнятті податкової декларації із зазначенням причин такої відмови.

У разі, якщо зазначений в декларації податковий номер платника податків, за яким він враховується в органах ДФС, не відповідає коду ЄДРПОУ юридичної особи в ЕЦП, що є аналогом відбитка печатки, у прийнятті такої декларації буде відмовлено через невідповідність формату (стандарту) електронного документа звітності суб'єктів господарювання або відсутність платника податків на обліку у відповідному органі ДФС.

По-друге, податкова декларація, що заповнена з порушеннями норм п.п. 48.3 і 48.4 ст. 48 ПКУ, вважається неподаною.

Неподання або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов'язаними нараховувати та сплачувати податки, збори, податкових декларацій (розрахунків) тягне за собою накладення штрафу в розмірі 170 грн за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 грн за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини