Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відеоанонс БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 16

18 квітня 2016, 10:15
198
0
Реклама

Шановні читачі!

Минулого тижня головною топ-новиною стала цього разу вже реальна відставка уряду Арсенія Яценюка, за яку, врешті-решт, проголосувала Верховна Рада України. Новим Прем'єром став Володимир Гройсман. Добре це або не дуже - покаже час, а ми продовжуємо сподіватися на краще.

Мінфін же встиг відновити форму звіту про використання засобів, виданих на відрядження або під звіт, - так званого авансового звіту. Нову форму починаємо використовувати з 19 квітня, тобто з дня офіційної публікації Наказу № 350. Помітимо, що форма авансового звіту змінилася тільки в частині, що заповнюється у разі неповернення суми надмірно витрачених коштів впродовж звітного місяця, на який доводиться граничний термін повернення.

Також Мінфін вніс зміни в Порядок обліку платників ЕСВ і Положення про реєстр страхувальників. Вказані зміни пов'язані з тим, що з 1 січня 2016 року введена єдина ставка ЕСВ у розмірі 22 відсотка і скасовані диференційовані ставки ЕСВ залежно від класу професійного ризику виробництва. Приємною новиною в цій частині є те, що зі вступом в дію змін в згаданий Порядок платники ЕСВ звільняються від необхідності отримання довідки про відсутність заборгованості по сплаті ЕСВ в органах ГФС і надання такої довідки суб'єктам державної реєстрації для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

Тема номера присвячена складанню звіту про контрольовані операції, адже 1 травня вже не за горами.

Спасибі, що довіряєте нам.

Читайте БУХГАЛТЕР&ЗАКОН і пам'ятаєте: Закон на вашому боці!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини