Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повернення фінансової допомоги директорові : чи діють готівкові обмеження

20 квітня 2016, 08:47
357
0
Реклама

Чи є обмеження при готівкових розрахунках (10000,00 або 150000,00 грн.) при внесенні і поверненні фінансової допомоги від фізичної особи (директора і одночасно засновника)? Чи є різниця при внесенні в касу або внесенні на розрахунковий рахунок? Треба ці суми відбивати у ф. № 1ДФ?

Якщо фінансову допомогу отримують і повертають готівкою, підприємство обов'язково повинне звернути увагу на граничну суму розрахунків.

Так, пунктом 2.3 Положень № 637 встановлено, що підприємства (підприємці) мають право здійснювати розрахунки готівкою між собою і з фізичними особами протягом одного дня по одному або декількох платіжних документах у рамках граничних сум розрахунків готівкою, встановлених Постановою № 210.

Платежі понад встановлені граничні суми проводяться через банки або небанківські фінансові установи, які у встановленому законодавством порядку отримали ліцензію на переказ коштів без відкриття рахунку, шляхом перерахування коштів з поточного рахунку на поточний рахунок або внесення засобів у банк для подальшого їх перерахування на поточні рахунки.

Відповіді на інші питання ви знайдете в повній версії статті "Повернення фінансової допомоги директорові : чи діють готівкові обмеження" у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 16.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини