Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Компенсація за затримку виплати зарплати

18 травня 2016, 08:54
258
0
Реклама

Працедавець зобов'язаний своєчасно і в повному об'ємі виплачувати зарплату працівникам. Але частенько керівництво забуває, що ця вимога трудового законодавства забезпечується зобов'язанням виплатити працівникові компенсацію втрати частині заробітної плати у зв'язку з несвоєчасною її виплатою. Коли і в яких розмірах слід виплачувати компенсацію, розглянемо детальніше.

Згідно ст. 115 КЗоТ і ст. 24 Закони про оплату праці працедавець зобов'язаний виплачувати заробітну плату працівникам регулярно в робітники дні в терміни, встановлені колективним договором (чи нормативним актом працедавця, погодженим з профспілкою), не рідше двох раз на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, і не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який робиться виплата.

Ці вимоги торкаються усіх працедавців - як юридичних осіб, так і фізичних осіб - підприємців.

Читайте повну версію статті "Компенсація за затримку виплати зарплати" у відкритому доступі у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 20. З публікації ви також дізнаєтеся, коли виплачується компенсація, про розрахунок і оподаткування.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини