Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕСВ з минзарплаты хочуть збільшити удвічі

23 травня 2016, 16:02
237
3
Реклама

Про це в інтерв'ю повідомив Міністр соціальної політики Андрій Рева. На думку Міністра, збільшення розміру ЕСВ повинне привести до підвищення зарплат.

"У нас 30% зарплати - мінімальна. Ви сміятиметеся, але у директора приватного підприємства і його бухгалтера мінімальна зарплата. Як зробити так, щоб вони платили більше? Пропоную. У нас мінімальна ставка ЕСВ 22%. А давайте встановимо мінімальний внесок. Сьогодні з мінімальної зарплати сплачується ЕСВ 319 гривен. Давайте встановимо мінімальний внесок на рівні 640 гривен", - запропонував він. - "В цьому випадку сенсу платити зарплату менше двох прожиткових мінімумів у працедавців не буде. Тому на підприємстві спокійно можна буде підвищити зарплату удвічі".

Видно, Міністр не врахував, що на сьогодні найняті робітники не сплачують ЕСВ. Це робить підприємство. І дуже сумнівно, що збільшення тиску на фонд оплати праці спричинить і збільшення зарплат.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини