Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тенденції деофшоризации в Україні

24 травня 2016, 08:45
224
0
Реклама

У світлі останніх подій актуальною темою для бізнесу є процес деофшоризации в Україні. Після публічної заяви Президента України про затвердження концепції і створення робочого гурту по розробці законопроектів з метою деофшоризации залишається відкритою низка запитань, зокрема, які саме зміни будуть прийняті, як скоро цей процес почнеться і завершиться, а головне - які будуть наслідки для українського бізнесу.

Помилковим є твердження про те, що процес деофшоризации в Україні почався тільки після підписання Президентом України Указу № 180/2016. Перші кроки у боротьбі з агресивним податковим плануванням були здійснені в 2013 році з введенням інституту трансфертного ціноутворення (ТЦО) шляхом прийняття Закону № 408 - VII обліком рекомендацій ОЭСР. У НКУ з'явилося поняття контрольованих операцій, якими вважаються :

  • операції по купівлі-продажу товарів, робіт, послуг з пов'язаними особами - нерезидентами;

  • ВЭД-операції через комісіонерів;

  • операції з контрагентом-нерезидентом з Переліку № 977.

Читайте повну версію статті "Тенденції деофшоризации в Україні. Практичні рекомендації по роботі з нерезидентами" у відкритому доступі в виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 21. Також ви дізнаєтеся про нюанси деофшоризации в Україні і у світі. Автор статті підготувала для вас практичні рекомендації в роботі з нерезидентами.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини