Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Середня зарплата для лікарняного: покроковий алгоритм розрахунку

16 червня 2016, 12:45
267
0
Реклама

У разі хвороби кожен працівник має право на оплату лікарняного на підставі листка непрацездатності. Розрахунок такої оплати проводять виходячи з середньої зарплати за правилами Близько № 1266який внаслідок кардинальних змін був викладений в новій редакції в липні 2015 року.

Загальний алгоритм розрахунку як для оплати перших п'яти днів непрацездатності за рахунок працедавця, так і посібники з тимчасової непрацездатності від Фонду соцстрахування по тимчасовій втраті працездатності однаковий. З 04.07.2016 р. розрахунок проводять за календарні дні хвороби. Для цього суму денної виплати, розмір якої встановлюється у відсотках среднедневной заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) залежно від страхового стажу, множимо на кількість календарних днів, що підлягають оплаті.

Читайте у відкритому доступі повну версію статті "Середня зарплата для лікарняного: покроковий алгоритм розрахунку" у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 24.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини