Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кредити і позики в іноземній валюті - тема номера видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 25

21 червня 2016, 09:15
302
0
Реклама

Кредити в іноземній валюті на практиці використовуються вже давно. Окрім поповнення оборотних коштів, такі операції дозволяють ще і оптимізувати податок на прибуток за рахунок включення відсотків по кредиту до складу витрат. В той же час вказаним схемам властиві і обмеження, про які розповість стаття "Кредити в іноземній валюті: особливості отримання" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 25.

Облік кредитів в інвалюті має особливості. Причому деякі норми, що стосуються оподаткування відсотків по кредиту, сформульовані украй невиразно, що призводить до проблем на практиці. Про це - в статті "Кредити в іноземній валюті: особливості обліку".

На практиці нерідко трапляється, що умови експортного або імпортного контракту передбачають можливість проведення розрахунків в декількох валютах. Облік в таких випадках ведуть в особливому порядку, який розглянутий в статті "Відмінність валюти платежу від валюти контракту : як правильно зробити перерахунок".

У статті "Відмінність валюти платежу від валюти контракту : приклади перерахунку" розглянутий порядок ведення обліку на прикладах.

Процедура розрахунку коригувань фінрезультату по відсотках, нарахованих на користь нерезидентов-связанных осіб, викладена в НКУ украй невиразно, що викликає ряд проблем. Тому видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 25 у публікації "Розрахунок коригування фінрезультату по відсотках, нарахованих по позиках від "пов'язаних" нерезидентів" запропонувало свій підхід до їх рішення.

У обліку кредитів (позик) капіталізація витрат займає особливе місце, оскільки ця процедура безпосередньо впливає на бухгалтерський і податковий прибуток. Про особливості її проведення розповість стаття "Капіталізація фінансових витрат : особливості обліку".

Про цих і інших темах читайте у свіжому номері електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 25, червень 2016. Номер доступний тільки для передплатників видання. Якщо Ви ще не виписуєте видання, замовте безкоштовний доступ до демо-номеру чи підпишіться на видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини