Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Листок непрацездатності : порядок заповнення

22 червня 2016, 08:45
195
0
Реклама

Правильне заповнення листка непрацездатності має важливе значення, оскільки підтверджує шанобливість причини відсутності працівника на роботі і дає підстави для отримання ним посібники з тимчасової непрацездатності, посібники з вагітності і пологів, які виплачуються за рахунок засобів Фонду соціального страхування по тимчасовій втраті працездатності, а також оплату перших п'яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок засобів працедавця.

Порядок заповнення листка непрацездатності визначає Інструкція про порядок заповнення листка непрацездатності.

Якщо працівникові видано декілька "первинних" листків непрацездатності, перші п'ять днів непрацездатності оплачуються за рахунок засобів працедавця по кожному з них, якщо в укладенні листка непрацездатності всякий раз вказано, що працівник повинен приступити до роботи. Наступний випадок захворювання незалежно від встановленого діагнозу і дати видачі листка непрацездатності вважається іншим страховим випадком

Читайте повну версію статті "Листок непрацездатності : порядок заповнення" у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 25. Також ви дізнаєтеся, як повинен заповняться листок непрацездатності в медичній установі, за місцем роботи хворого, у відділі кадрів і у бухгалтерії.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини