Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Операції з сільгосппродукцією - тема номера видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 23

6 червня 2016, 09:21
236
0
Реклама

Більшість аграріїв знаходяться на спецрежимі обкладення ПДВ. У статті "Операції з сільгосппродукцією: особливості спецрежиму ПДВ" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 23 нагадало про порядок розрахунку податкових зобов'язань по операціях з сільгосппродукцією у спецрежимщиков.

Сільгосппідприємствам, які вирішили зайнятися експортом сільгосппродукції, слід звернути увагу на особливості валютного регулювання таких операцій. Адже прорахунки в цій сфері можуть спричинити істотні штрафи. Важливе значення також має податковий облік, в якому є нюанси. Про це піде мова в статті "Експорт сільгосппродукції : валютне регулювання і облік".

Імпортерам сільгосппродукції важливо ознайомитися з особливостями валютного регулювання і обліку, оскільки штрафи за валютні порушення можуть істотно понизити привабливість таких операцій. У статті "Імпорт сільгосппродукції : валютне регулювання і облік" приведена уся необхідна інформацію з цього питання.

На практиці спецрежимщики нерідко стикаються з необхідністю внесення змін до звітності по ПДВ. На жаль, процедуру внесення таких коректив нормативні документи не регламентують, що викликає проблеми. Про те, як їх вирішити, розповість стаття "Операції з сільгосппродукцією: "коригувальні" проблеми ПДВ".

Спецрежимний порядок обкладення ПДВ ускладнює і без того непростий облік операцій з сільгосппродукцією. У статті "Операції з сільгосппродукцією: проблемні ситуації обкладення ПДВ" проаналізовані найпоширеніші проблемні ситуації віддзеркалення таких операцій в обліку по ПДВ.

Про цих і інших темах читайте у свіжому номері електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН (№ 23, червень 2016). Номер доступний тільки для передплатників видання. Якщо Ви ще не виписуєте видання, замовте безкоштовний доступ до демо-номеру чи підпишіться на видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини