Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон про відміну оподаткування пенсій

1 липня 2016, 14:10
250
2
Реклама

Сьогодні, 1 липня, набув чинності Закон від 02.06.2016 № 1411 - VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України відносно звільнення від оподаткування пенсій".

Закон передбачає відміну оподаткування НДФЛ пенсій (включаючи суму індексації) або щомісячного довічного грошового утримання, що отримуються платником податків з ПФУ або бюджету.

При цьому налогооблагаются по базовій ставці 18% суми пенсій, якщо їх розмір перевищує 10 розмірів прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність (10 740 грн.)- в частині такого перевищення.

Також налогооблагаются пенсії з іноземних джерел, якщо згідно з міжнародними договорами такі пенсії підлягають чи оподаткуванню обкладаються в країні їх виплати.

Але це правило не застосовується до пенсій, призначених учасникам бойових дій, інвалідам війни і особам, на яких поширюється дія ст. 10 Закону про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини