Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Формування собівартості : основи калькуляції

26 липня 2016, 08:53
374
0
Реклама

Калькуляція собівартості продукції (робіт, послуг) - сукупність прийомів і способів, що забезпечують числення в грошовому вираженні собівартості одиниці окремих видів зробленої підприємством продукції (робіт, послуг) в розрізі статей витрат. На основі калькуляції визначають собівартість продукції, яка, у свою чергу, може бути різною.

Складена калькуляція собівартості продукції по своєму призначенню не відповідає ознакам первинного документу, оскільки нею не фіксуються які-небудь господарські операції, розпорядження або дозволу на проведення господарської операції, проте при перевірках податківці можуть зажадати пред'явити цей документ.

Відповідно до п. 11 П(С) БУ 16 перелік і склад статей калькуляції виробничої собівартості продукції (робіт, послуг) встановлюються підприємством.

В той же час, при розробці калькуляції підприємство повинне керуватися нормами П(С) БУ 16, в якому приведений загальний склад витрат, що включаються в собівартість продукції.

Читайте повну версію статті "Формування собівартості : основи калькуляції" у відкритому доступі у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 30. Із статті ви дізнаєтеся про види і об'єкти калькуляції, склад витрат, що включаються в собівартість, а також про калькуляцію як документ.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини