Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про однорівневу систему адміністративного оскарження прийнято за основу

8 липня 2016, 11:50
240
0
Реклама

Верховна Рада прийняла за основу проект Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо мінімізації впливу на адміністрування надходжень до бюджету" (базовий законопроект № 4516), яким передбачено зменшити кількість узгоджувальних процедур у роботі ДФСУ.

Законопроектом пропонується, по-перше, чітко розмежувати повноваження Мінфіну та Державної фіскальної служби України і визначення цих органів у ПКУ.

А по-друге, і це чи найголовніше, віднести розгляд скарг на рішення контролюючих органів (у тому числі митниць) до компетенції лише центрального органу - ДФСУ. Тобто пропонується фактично ввести однорівневу систему адміністративного оскарження рішень контролюючих органів.

З приводу доцільності цього кроку є досить серйозні сумніви, адже у світлі серйозних скорочень, у тому числі у центральному апараті ДФСУ, незрозуміло, хто буде розглядати скарги, кількість яких, звичайно ж, зросте. Тому, щоб запропонована однорівнева система запрацювала, потрібно більш потужне управління апеляцій у складі ДФСУ. І взагалі нічого не вийде, якщо ДФСУ тишком-нишком скидатиме скарги, що будуть надходити, на розгляд у територіальні органи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини