Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна платити дивіденди за відсутності прибутку?

12 вересня 2016, 13:10
247
0
Реклама

Товариство з обмеженою відповідальністю перебуває на загальній системі оподаткування з 01.07.2016 р. Раніше було платником єдиного податку. Річний дохід не перевищує 20 млн. грн. Як часто засновники - фізичні особи можуть отримувати дивіденди, якщо податок на прибуток сплачується раз на рік? Чи можна виплачувати дивіденди, якщо за попередній звітний рік по бухгалтерському обліку не було прибутку?

Звітний період по податку на прибуток ніяк не впливає на періодичність виплати дивідендів, оскільки вона визначається нормами не податкового, а корпоративного права, а також засновницькими документами суспільства.

Так, ст. 116 ГКУ і ст. 10 Закону про хозобществах передбачено, що учасники суспільства мають право брати участь в розподілі прибутку суспільства і отримувати її долю (дивіденди). Право на отримання долі прибутку (дивідендів) пропорційно довше кожного з учасників мають осіб, які є учасниками суспільства на початок терміну виплати дивідендів. При цьому в засновницьких документах суспільства повинні міститися положення про порядок розподілу прибутків і збитків (ст. 4 Закони про хозобществах).

Повну версію статті Чи "можна платити дивіденди за відсутності прибутку"? у відкритому доступі читайте у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 37.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини