Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поступка права вимоги : правові аспекти

13 вересня 2016, 08:55
544
0
Реклама

Згідно ч. 1 ст. 512 ГКУ передача права вимоги (цессия) є заміною кредитора в зобов'язанні шляхом передачі ним своїх прав іншій особі по угоді. За підсумками укладення оборудки новий кредитор отримує усі права первинного кредитора по зобов'язаннях, що існували на момент переходу цих прав, якщо інше не встановлене договором або законом (ч. 1 ст. 514 ГКУ).

Договір поступки права вимоги полягає в тій же формі, що і договір, на підставі якого виникло зобов'язання, право вимоги по якому передається новому кредиторові (ч. 1 ст. 513 ГКУ).

За договором поступки права вимоги може поступитися правами вимоги по будь-яких договорах (купівля-продаж, постачання, позика, позика, кредит і т. д.) будь-яким кредитором, зокрема, в договорі купівлі-продажу :

  • кредитором - продавцем товару (за вимогами стосовно оплати поставленого товару);

  • кредитором - покупцем товару (за вимогами відносно постачання товару в рахунок перерахованої передоплати).

Повну версію статті "Поступка права вимоги : правові аспекти" у відкритому доступі читайте у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 37. Також ви дізнаєтеся, в чому відмінність між поступкою права вимоги і факторингом.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини