Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Постійне представництво не може прямо підрахувати дохід: як обкладати податком на прибуток

14 листопада 2017, 12:15
306
0
Реклама

Якщо постійне представництво шляхом прямого підрахунку не може визначити суму прибутку, отриманого із джерелом його походження з України, зокрема, через понесення нерезидентами витрат, які пов'язані з діяльністю представництв як в Україні, так і за її межами (об'єкти інтелектуальної власності, які створені й обслуговуються за межами України), то таке представництво має право визначати оподатковуваний прибуток як різницю між доходом і витратами, визначеними шляхом застосування до суми отриманого доходу коефіцієнта 0,7.

Своєю чергою, представництво подає до контролюючого органу, у якому перебуває на обліку, Розрахунок податку на прибуток постійного представництва нерезидента, визначеного шляхом застосування до суми отриманого доходу коефіцієнта 0,7, затверджений наказом Мінфіну від 13.06.2016 р. № 544. Одночасно з Розрахунком постійне представництво подає відповідну фінансову звітність, передбачену п. 46.2 ПКУ.

Під час виплати постійним представництвом нерезидента доходу (прибутку) на користь такого нерезидента податок, визначений відповідно до пп. 141.4.2 ПКУ, не стягується в разі, якщо такий дохід (прибуток), який виплачує представництво нерезиденту, був обкладений податком на прибуток при визначенні доходу (прибутку) із джерелом походження з України від провадження нерезидентом господарської діяльності через своє постійне представництво в Україні згідно з пп. 141.4.7 ПКУ (у т.ч. під час визначення оподатковуваного прибутку шляхом застосування коефіцієнта 0,7).

ІПК ДФС від 06.11.2017 р. № 2518/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини