Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оплата за товари в різних звітних періодах: коли визнавати податковий кредит «касовику»

14 листопада 2017, 15:10
310
0
Реклама

Якщо платник ПДВ придбаває (виготовляє) товари (послуги) й основні фонди, які призначаються для їх використання в операціях, за якими застосовується касовий метод податкового обліку, то суми ПДВ включаються до податкового кредиту на підставі зареєстрованої в ЄРПН податкової накладної за умови їх оплати.

При цьому якщо оплата за товари/послуги на підставі однієї податкової накладної здійснюється в різних звітних податкових періодах, то суми ПДВ відносяться до податкового кредиту тих звітних періодів, у яких відбувається списання коштів із банківського рахунка (видачі з каси) платника податку чи надання інших видів компенсацій вартості поставлених (або тих, що підлягають постачанню) йому товарів/послуг.

Водночас відповідно до п. 198.6 ПКУ платник ПДВ має право віднести таку суму ПДВ до податкового кредиту в будь-якому наступному звітному періоді, але не пізніше ніж через 365 к.дн. із дати складення податкової накладної/розрахунку коригування, у т.ч. для платників податку, які застосовують касовий метод. У разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування до такої податкової накладної в ЄРПН згідно з п. 201.16 ПКУ перебіг зазначеного строку переривається на період зупинення їх реєстрації та відновлюється з дня припинення процедури зупинення їх реєстрації згідно з пп. 201.16.4 ПКУ.

ІПК ДФСУ від 08.11.2017 р. № 2558/6/99-95-42-03-15/ІПК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини