Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оподатковувати дохід від продажу с/г продукції, якщо представник фізособи діє на підставі довіреності

15 листопада 2017, 09:30
459
0
Реклама

Нагадаємо: згідно з пп. 165.1.24 ПКУ, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються доходи, отримані від продажу власної с/г продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, наданих їй у розмірах, установлених Земельним кодексом України, для ведення:

• садівництва та/або для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибні ділянки) та/або для індивідуального дачного будівництва;

• особистого селянського господарства та/або земельних часток (паїв), виділених у натурі (на місцевості), сукупний розмір яких не перевищує 2 гектари.

Якщо розмір земельних ділянок перевищує 2 гектари, дохід від продажу сільськогосподарської продукції підлягає оподаткуванню на загальних підставах.

Водночас при продажу сільськогосподарської продукції (крім продукції тваринництва) її власник має подати податковому агенту копію довідки про наявність у нього земельних ділянок.

Податківці в ІПК від 08.11.2017 р. № 2555/6/99-99-13-02-03-15/ІПК зауважують: до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу фізособи не включаються доходи від продажу ним власної с/г продукції, незалежно від того, ким подається податковому агенту копія довідки - безпосередньо платником податку чи його представником на підставі довіреності.

Своєю чергою, оскільки представник діє на підставі довіреності від імені платника податку - фізособи - власника с/г продукції, дохід виникає саме в такого платника.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини