Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оподатковуються операції з реалізації конфіскованих митницею транспортних засобів

16 листопада 2017, 09:15
325
0
Реклама

Реалізація конфіскованих за матеріалами митниць ДФС транспортних засобів можлива винятково за умови врахування в їх оціночній вартості розміру визначених законодавством податків.

Згідно із ч. 2 ст. 243 МКУ, товари, транспортні засоби, конфісковані за рішенням суду, підлягають реалізації, а у випадках, передбачених законодавством, - безоплатному переданню у володіння та користування або переробці, утилізації чи знищенню в строки, установлені законодавством для виконання судових рішень.

Водночас п. 3 ч. 1 ст. 277 МКУ передбачено, що товари, транспортні засоби, які реалізуються відповідно до ст. 243 МКУ, є об'єктами оподаткування митом. Платником мита є, зокрема, особа, яка реалізує товари, транспортні засоби згідно зі ст. 243 МКУ (п. 6 ч. 1 ст. 276 МКУ).

Окрім того:

• особа, що проводить операції з постачання, зокрема, майна, яке на законних підставах переходить у власність держави (у т.ч. майна, визначеного в ст. 243 МКУ), незалежно від того, чи досягає вона загальної суми операцій із постачання товарів/послуг, визначеної п. 181.1 ПКУ, а також незалежно від того, який режим оподаткування використовує така особа згідно із законодавством, є платником ПДВ;

• згідно з пп. 213.1.4 ПКУ, об'єктом обкладення акцизним податком є операції з реалізації конфіскованих підакцизних товарів, до яких належать, зокрема, автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб i більше, транспортні засоби для перевезення вантажів. Платником акцизного податку є особа, яка реалізує конфісковані підакцизні товари (пп. 212.1.4 ПКУ).

Реалізація арештованих (конфіскованих) транспортних засобів здійснюється шляхом електронних торгів. Наразі організатором відповідних електронних торгів є державне підприємство «СЕТАМ», яке належить до сфери управління Міністерства юстиції України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини