Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд оновить УКТ ЗЕД

16 листопада 2017, 11:45
410
0
Реклама

Проект Закону «Про Митний тариф України» не змінює ставки ввізного мита на товари, а лише запроваджує нову класифікацію окремих товарів.

В основу митного тарифу буде покладено нову версію Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД). Вона створена на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів (ГС) 2017 року і Комбінованої номенклатури Європейського Союзу та враховує всі зобов'язання України в рамках Світової організації торгівлі.

Головна мета документа - привести українське законодавство у відповідність із нормами міжнародного права та спростити міжнародну торгівлю для України.

Гармонізована система опису та кодування товарів (ГС) - це товарна номенклатура, що використовується в 207 країнах світу, щоб забезпечити одноманітну класифікацію товарів для встановлення митних тарифів, здійснення заходів нетарифного регулювання та збирання статистичних даних. Зараз митний тариф в Україні бере за основу ГС у версії 2012 року, тоді як більшість країн світу використовує свіжішу версію 2017 року.

Згаданий законопроект усуває цю проблему, адже бере за основу саме ГС 2017 року, у якій запроваджуються коди для нових видів товарів і скасовуються коди для тих, що вже вийшли з ужитку. Запровадження ГС 2017 року від України очікує також Всесвітня митна організація.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини