Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи коригувати фінрезультат, якщо повертається аванс, отриманий у період перебування на єдиному податку

22 листопада 2017, 09:00
369
0
Реклама

У разі повернення авансів (інших платежів), отриманих у період перебування платника податків на спрощеній системі оподаткування, ПКУ не передбачено проведення будь-яких коригувань у частині зменшення раніше задекларованого податкового зобов'язання платника єдиного податку або фінансового результату до оподаткування платника податку на прибуток.

Відповідно до пп. 134.1.1 ПКУ, об'єктом обкладення податку на прибуток є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку чи збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають згідно з положеннями ПКУ.

Перелік податкових різниць, визначених ПКУ, є вичерпним (ст. 138, ст. 139, ст. 140 та підрозділ 4 р. XX). Його положеннями коригування фінансового результату до оподаткування за операцією щодо повернення авансу, отриманого в період перебування платника податків на спрощеній системі оподаткування, не передбачено.

ІПК ДФС у Чернігівській області від 06.11.2017 р. № 2517/ІПК/25-01-12-02-06

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини