Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Самоштраф менше 50 копійок: чи подавати уточненку до ПДВ-декларації

22 листопада 2017, 11:30
400
0
Реклама

У разі самостійного виправлення платником податку в податковій декларації з ПДВ за минулий податковий період помилок, які призвели до заниження податкових зобов'язань, такий платник податку повинен виправити ці помилки шляхом подання уточнюючого розрахунку, та в рядку 18.3 графи 6 такого уточнюючого розрахунку необхідно зазначити суму штрафу, нараховану на суму занижених податкових зобов'язань.

Водночас п. 4 р. ІІІ Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Мінфіну від 28.01.2016 р. № 21, передбачено, що всі показники в податковій звітності з ПДВ проставляються в гривнях без копійок із відповідним округленням за загальновстановленими правилами.

Зважаючи на це, фахівці ДФСУ роз'яснюють: якщо сума штрафу менше 50 копійок, то за загальновстановленими правилами така сума заокруглюється до нуля, і рядок 18.3 графи 6 уточнюючого розрахунку не заповнюється. Якщо ж сума штрафу становить 50 копійок і більше, а саме починаючи з 50 копійок до 99 копійок, то така сума заокруглюється до 1 гривні й підлягає відображенню в рядку 18.3 графи 6 уточнюючого розрахунку.

З таким роз'ясненням із розділу 101.24 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ можна ознайомитись в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Надійний сервіс для підготовки та подання звітності REPORT від ЛІГА:ЗАКОН - без установки та оновлень, з актуальними формами та підказками. Допомагає просто й швидко формувати та подавати звіти, реєструвати податкові накладні. Персональний консультант допоможе працювати в сервісі. Одна ліцензія дійсна для п'яти підприємств, працює 24/7.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини