Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав процесуальні кодекси

22 листопада 2017, 17:45
325
0
Реклама

Президент Петро Порошенко сьогодні, 22 листопада, підписав Закон «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» (проект № 6232).

Законом вводяться нові правила судового процесу в цивільному, господарському, адміністративному судочинстві, а також вносяться деякі зміни в правила кримінального процесу.

Норми Закону розширюють способи судового захисту та засоби доказування в судовому процесі, компенсацію судових витрат, розумні строки розгляду справ і правову визначеність тощо. Також передбачено впровадження системи «електронного суду», яка спростить комунікацію з судом і зменшить витрати на утримання судової системи.

Нагадаємо, Закон про процесуальні кодекси було прийнято ВР 3 жовтня та набирає чинності з дня початку роботи Верховного Суду, визначеного рішенням його Пленуму. Пленум повинен зібратися 30 листопада. Новий Верховний Суд орієнтовно почне роботу 15 грудня 2017 року.

Зміни до Закону «Про Вищу раду правосуддя» і стосовно статусу суддів наберуть чинності з дня, наступного за днем опублікування Закону.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини