Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який статус нададуть криптовалюті

1 грудня 2017, 17:00
346
0
Реклама

НБУ, НКЦПФР та Нацкомфінпослуг випустили спільну заяву, у якій мовиться про невизнання криптовалюти ані грошовими коштами, ані валютою та платіжним засобом іншої країни, ані валютною цінністю, ані електронними грошима, ані цінними паперами, ані грошовим сурогатом.

Водночас фінансові регулятори України продовжують опрацьовувати питання правового статусу криптовалют і законодавчого врегулювання операцій із ними, беручи до уваги позицію регуляторів інших країн й останні тенденції в розвитку таких технологій.

Метою такого врегулювання є: захист прав споживачів, протидія відмиванню коштів й інших протиправних дій, ідентифікація суб'єктів операцій (фінансовий моніторинг), механізм оподаткування отриманих доходів, декларування тощо. Але будь-яка діяльність, пов'язана з операціями купівлі, продажу, обміну та конвертації в криптовалюти, несе велику кількість ризиків, які фізичні та юридичні особи повинні усвідомлювати, перш ніж здійснювати операції з криптовалютами. Усі, хто планує вкладати власні кошти в криптовалюти, мають усвідомлювати, що здійснюють такі операції на власний ризик.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини