Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СМКОР призупиняє дію на 2 місяці

12 грудня 2017, 12:00
464
0
Реклама

Верховна Рада прийняла в другому читанні й загалом зміни до Податкового кодексу, відповідно до яких уводяться нові тимчасові правила реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування (законопроект від 14.11.2017 р. за № 6776-д).

СМКОР призупиняє дію на 2 місяці. За цей час від набрання законом чинності Кабмін має визначити новий порядок дії системи блокування податкових накладних.

Своєю чергою, усі податкові накладні, реєстрація яких призупинена відповідно до критеріїв оцінки ступеня ризиків, мають бути зареєстровані в ЄРПН із 02.01.2018.

Ця норма не поширюватиметься на такі податкові накладні/розрахунки коригування:

• станом на 1 грудня 2017 року не подані пояснення та документи;

• станом на 1 грудня 2017 року прийнято рішення про відмову в реєстрації та по яких не розпочаті процедури адміністративного чи судового оскарження.

Податкові накладні, реєстрація яких призупинена з 1 грудня та по яких платником ПДВ після 1 грудня подані пояснення й копії документів, мають бути прийняті протягом 5-ти робочих днів. У разі якщо у цей строк не прийнято та/або не надіслано платнику податку рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН/РК, реєстрація таких накладних здійснюється на наступний робочий день за днем закінчення строку розгляду пояснень і документів платника податку.

Нові норми набирають чинності з наступного дня після опублікування закону.

Таке повідомлення було опубліковано на офіційному веб-сайті ДФСУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини