Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок видачі індивідуальних ліцензій на переказування інвалюти за межі України зазнав змін

15 грудня 2017, 12:20
389
0
Реклама

По-перше, уточнено перелік документів, які мають подаватися для отримання індивідуальної ліцензії НБУ. Водночас із метою запобігання відтоку капіталу за межі України посилено вимоги щодо документів, які подаються до НБУ, зокрема через право НБУ запитувати такі документи в разі потреби.

По-друге, уточнено перелік операцій із переказування іноземної валюти суб'єктами господарювання - резидентами за межі України, які не потребують отримання індивідуальної ліцензії НБУ. Відтепер змінами чітко унормована можливість перерахування як відшкодування резидентом-позичальником коштів нерезиденту-гаранту (поручителю) за умови, якщо цей гарант (поручитель) сплатив згідно з договором гарантії (поруки) за зобов'язаннями такого резидента-позичальника, передбаченими відповідним кредитним договором з уповноваженим банком - кредитором.

Зазначені зміни затверджено постановою Правління НБУ від 14.12.2017 р. № 130, які набувають чинності 15 грудня 2017 року.

Також уточнено перелік підстав для анулювання індивідуальних ліцензій НБУ на переказування суб'єктами господарювання - резидентами іноземної валюти за кордон.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини