Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може бути директор одночасно зареєстрованим як підприємець

4 грудня 2017, 09:00
5053
0
Реклама

Чинне законодавство не передбачає обмежень щодо реєстрації посадової особи юридичної особи приватного права (голови правління, директора, генерального директора, головного бухгалтера) фізичною особою - підприємцем. Так повідомили на офіційному сайті ГУ ДФС у Луганській області.

Займатися підприємницькою діяльністю заборонено керівникам, заступникам керівників державних підприємств, установ і організацій, їх структурних підрозділів, а також посадовим особам державних органів, органів місцевого самоврядування (п. 5 Декрету Кабінету Міністрів України «Про впорядкування діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, створених за участю державних підприємств» від 31.12.1992 р. № 24-92).

Окрім того, податківці не згадали й про те, що до переліку осіб, яким заборонено займатись іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової та творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики зі спорту) або підприємницькою діяльністю, також входять особи, зазначені в п. 1 ч. 1 ст. 3 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 р. № 1700-VII.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини