Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Южаніна про основні завдання Нацбюро фінансової безпеки

4 грудня 2017, 11:40
307
0
Реклама

Акцент у роботі Національного бюро фінансової безпеки слід зробити на обробці великих масивів інформації. Такий крок, на думку Глави парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, виключить необхідність залучати значний людський ресурс.

«Цей інструмент видає результат незалежно від алгоритму, який задає слідчий або працівник правоохоронного органу. Це ті напрацьовані в Європі ризик-орієнтовані технології, які вже давно існують у країнах, де справді борються з економічною злочинністю», - сказала вона, представляючи законопроект про Національне бюро фінансової безпеки на зустрічі Президента і Прем'єр-міністра з бізнесом в Києві в п'ятницю.

Глава комітету також уточнила, що впровадження технологій викриття економічної злочинності дозволить уніфікувати інформацію з фінансових злочинів із зарубіжними структурами.

Вона також підкреслила, що відповідний законопроект передбачає припинення кримінального переслідування в разі виконання компанією своїх зобов'язань.

«Ми хочемо взагалі змінити систему реєстрації кримінальних проваджень, яка повинна будуватися не на безпідставних заявах, а на глибокій інформації про злочин, який готується або може готуватися», - сказала вона.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини