Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблено алгоритм для автоматизації камеральних перевірок

4 грудня 2017, 15:30
458
0
Реклама

Мінфін і ДФС розробили алгоритм автоматизації камеральних перевірок шляхом створення уніфікованої методології, яка використовуватиметься в усіх областях на рівні програмного продукту та в автоматичному режимі оброблятиме звітність і декларації. З використанням такого алгоритму можна значно пришвидшити процес перевірки декларацій та звітності.

Предметом камеральної перевірки є дані, зазначені в податкових деклараціях (розрахунках) платника податків, і дані системи електронного адміністрування ПДВ. До таких даних належать кількісні та вартісні показники, зазначені в податковій звітності.

Тож було розроблено алгоритм для автоматичного проведення камеральних перевірок, використовуючи уніфіковану методологію. Пілотне використання цього алгоритму в одній з областей показало, що можна значно пришвидшити процес перевірки та зменшити вплив людського фактору на процес камеральних перевірок.

За результатами використання автоматизованого алгоритму в одній з областей перевірка однієї декларації може займати до 5 хвилин, тоді як зараз у середньому інспектор витрачає близько 40 хвилин.

Робоча Група доопрацьовує методологію розробленого алгоритму для камеральних перевірок. Алгоритм планується тестово впровадити в інших областях України, щоб далі автоматизувати камеральні перевірки по всій Україні.

У довгостроковій перспективі, камеральні перевірки планується ввести в Електронний кабінет платника. Тобто платник податків зможе зразу оперативно отримувати інформацію стосовно заповненої декларації онлайн.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини