Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ознайомлюємося з проектом оновленого Положення про комісію підприємства по соцстрахуванню

5 грудня 2017, 16:25
463
0
Реклама

Сьогодні порядок роботи комісій (уповноважених) із соціального страхування регулюється Положенням про комісію (уповноваженого) підприємства, установи, організації із загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затвердженим постановою Правління ФСС з ТВП від 23.06.2008 р. № 25.

Однак у зв'язку зі змінами в законодавстві вже давно назріло питання оновлення цього Положення.

Тож новостворений Фонд соціального страхування представив проект постанови «Про затвердження Положення про комісію (уповноваженого) із страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності».

Проект постанови зберігає більшу кількість норм, які регулюють роботу комісій (уповноважених) із соціального страхування на підприємстві, в установі, організації, що передбачені станом натепер. Крім того, у проекті враховані зміни найменування страховика на Фонд соціального страхування України, а також його робочих органів.

Із функцій комісії (уповноважених) із соціального страхування вилучено таке: виділення путівок до санаторіїв та (або) санаторіїв-профілакторіїв застрахованим особам і членам їх сімей; виділення путівок до дитячих оздоровчих закладів; надання соціальних послуг із позашкільного обслуговування з дітьми застрахованих осіб; виділення новорічних подарунків, оскільки Законом № 1105 це не передбачено.

Також матимемо нову редакцію протоколу засідання комісії із соціального страхування (рішення уповноваженого).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини