Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи повинен єдинник 4-ї групи звітувати за спецводокористування

7 грудня 2017, 09:30
680
0
Реклама

Платники єдиного податку 4-ї групи єдиного податку (сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75%) відповідно до п. 5 п. 297.1 ПКУ звільняються від обов'язку нарахування, сплати й подання податкової звітності з рентної плати за спеціальне використання води. Ця норма права є імперативною й абсолютно визначеною.

Невід'ємною частиною податкової декларації з рентної плати є додатки. Відповідний тип додатка забезпечує обчислення податкового зобов'язання за відповідним видом об'єкта оподаткування. За відсутності в платника відповідного виду об'єкта оподаткування тип додатка, у якому обчислюється податкове зобов'язання для такого об'єкта оподаткування, до податкової декларації не додається.

Чернігівські податківці в ІПК від 01.12.2017 р. № 2795/ІПК/25-01-12-03-06 зазначають, що в податкових періодах, коли суб'єкт господарювання перебуває на спрощеній системі оподаткування як платник єдиного податку 4-ї групи та здійснює видобування підземних вод на підставі дозволу на спеціальне водокористування, йому необхідно подавати декларацію з рентної плати лише з додатком 1 (розрахунок із рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини